Behandelingen bij het konijn

Vachtverzorging voor het (langharige) konijn is van levensbelang. Dat betekent regelmatig borstelen, kammen en klitjes verwijderen. Als u dit niet geregeld doet kunnen er vachtproblemen bij het konijn ontstaan, zoals klitten en vervilting. Dat lukt niet bij alle eigenaars. Daarom kan uw konijn ook naar de trimsalon voor het borstelen, kammen, ontklitten en ook inkorten zodat er minder snel klitten in de vacht komen. En ook in de zomer is het fijn als het langharige konijn een kortere vacht heeft.

Bij vervilting kan het konijn zijn warmte niet meer kwijt. Het konijn eet dan niet meer en kan overlijden. Bij een vervuilde vacht komen er vliegen op af en die leggen eitjes in de vacht. Deze eitjes komen dan uit tot larven. De larven eten zich vervolgens een weg naar binnen. Dit heet Myiasis (madenziekte). Dit is erg pijnlijk voor het dier en veel konijnen overleven dit dan ook uiteindelijk niet.


Als konijnentrimmer ben ik u graag van dienst en kan ik u helpen om uw konijn weer van klitten of vilt af te helpen en/of de vacht in te korten. Niet alleen zorg ik er voor dat het konijn weer vrij is van klitten. Ik geef u tips mee zodat de vachtverzorging voortaan zelf ook lukt. Dit hoeft niet alleen een langharige konijn te zijn. Soms heb je met een kortharig konijn ook even hulp nodig, omdat het misschien moeilijk door de rui heen komt. Als we het konijn door de rui heen helpen kan verstikking van de huid voorkomen worden.

Wanneer is het belangrijk dat u met uw konijn naar de trimsalon komt?

- Als het te warm wordt, om de vacht te laten knippen of scheren (zomer)

- Als uw konijn klitten heeft of vervilting

- Bij een vervuilde vacht, zoals bij urinebrand en plakpoep

- Om de oogjes vrij te knippen, zodat er geen haren in de ogen groeien en het konijn goed kan zien.

Hoe werkt het ?

U kunt het konijn naar de trimsalon toe brengen of ik kan bij u aan huis komen zodat u niet hoeft te reizen met het dier om stress te voorkomen.

Ik maak kennis met u en uw konijn (kennismaking is altijd gratis).

Eerst doe ik een gezondheidscheck en bekijk ik de vacht. Dan kan ik u adviseren wat het beste is voor uw konijn. Dit kan zijn dat ik bepaalde klitten en/of viltplekken er voorzichtig uit haal, tot aan een complete trimbeurt voor uw konijn. Ook kunt u alleen voor het vrijknippen van de oogjes of het knippen van de nagels langskomen.

Bij een heel erg vervilt konijn kan het zijn dat de trimbehandeling over meerdere dagen verspreid zal moeten worden. Dan doe ik iedere keer een deel. Het is voor een konijn niet goed om langer dan een uur op de tafel behandeld te worden. Dat geeft te veel stress.​ 

Weet u even niet meer hoe u de vacht moet verzorgen of wilt u het laten inkorten?

Maak dan gerust een afspraak, zodat ik er een keer naar kan kijken.

0639391238

Voor een professionele en diervriendelijke

vachtverzorging van uw hond en konijn

This site uses Google reCAPTCHA technology to fight spam. Your use of reCAPTCHA is subject to Google's Privacy Policy and Terms of Service.

Bedankt voor uw reactie. Ik zie u graag weer terug in Trimsalon de vrolijke tent!
0